En uppskattad klassiker inom egenvårdsområdet är ”Syster Märtas husapotek”, som utges av FALK – Föreningen för Antroposofisk Läkekonst. Föreningen, som arbetar för att sprida kunskap om och tillgänglighet till den antroposofiska läkekonsten, har givit ut en mängd böcker och skrifter inom området.

Medlemstidningen FALK – bladet, som utkommer 2-4 gånger om året, innehåller intressant och givande kunskap om sjukdomar, behandling, vård av barn, med mera. FALK erbjuder också telefonrådgivning av erfaren sjuksköterska till sina medlemmar.

Vill du bli medlem i FALK, så sätter du in 250 kronor på PG 11 06 53-3. Ange namn och adress.

Läs mer om FALK på föreningens hemsida.

HJÄLPSAMT presenterar inspiration och råd för naturlig hälsofrämjande egenvård som går att utföra själv hemma. Råden baseras på beprövad erfarenhet inom hälso- och sjukvården och är skrivna av legitimerade sjuksköterskor och granskade av legitimerade läkare.

Egenvårdsråden finns på hemsidan för HJÄLPSAMT och både på Facebook och Instagram under adressen @hjalpsamt. Ge gärna ditt stöd till initiativet genom att gilla/följa sidorna.

Här nedan visas ett par exempel på råd som publicerats på HJÄLPSAMT och en av de instruktionsvideos som tagits fram. Alla filmer finns att se på YouTube.